Aktuális
°C
maximális
°C
minimális
Hócsúszdapark
Esti sízés
Saintpista Funpark
Sípark live
Mátraszentistván
Sípark live
Hütte terasz
Síliftek
6/8
Üzemel
Sípályák
8/10
Üzemel
Síelhető hossz
2850 m
Összesen: 3990 m
vár hazánk legmodernebb síliftje
vár hazánk legmodernebb síliftje
síelj olcsóbb hétköznapok síbérlettel
síelj olcsóbb hétköznapok síbérlettel
varázslatos alpesi hangulat...
Varázslatos
Alpesi hangulat... 

hírek

2021.02.27
sarkvidéki hideg
érkezIK pénteken
KIEMELT HÍR! Hét elején ANTICIKLON majd HIDEGBETÖRÉS! Péntektől visszavághat a TÉL! ERŐS LEHŰLÉS körvonalazódik! A héten napsütéses tiszta időnk lesz, éjszakai fagyokkal! A változást hozó hidegfront péntekre virradóan érkezhet meg észak-északnyugat felől, mögötte több hullámban hideg, sarkvidéki eredetű levegő áraszthatja el térségünket. EARLY BIRD MÁRCIUS 4-IG! Mindennap 8:30-tól, AJÁNDÉK 1 óra síelés ! Tiszta idő = kifagyott pályák reggel. Hótartalékokat képeztünk, hogy HÚSVÉTIG lehessen síelni.
Sípark COVID-19 protokollt kötelező betartani, a szabályok megszegése esetén a Sípark személyzetének joga van kizárni a létesítmény területéről: www.sipark.hu
Forrás: www.idokep.hu
Bővebben
sarkvidéki hideg
2021.02.26
Húsvétig nyitva
síelj velünk
Mindennap EARLY BIRD, 8:30-tól indulunk a Panorámalifttel. 
A kedvező hóviszonyok és napsütéses idő miatt márc.4-ig EARLY BIRD 8:30-tól mindennap, ajándék 1 óra síelés! Hótartalékot képeztünk, hogy HÚSVÉTIG lehessen síelni. Esténként fagyni fog, a hegyekben 6-7 C fokkal alacsonyabb az átlag hőmérséklet. Az összes hóágyúzott sípálya nyitva! Figyelem! Csak síelők és snowboardosok tartózkodhatnak a Sípark területén, rekreációs célból! Nézelődőket, szánkósokat nem fogadunk!
Bővebben
Húsvétig nyitva
2021.02.17
március végéig
csússz velünk
Rengeteg hótartalékot képeztünk, hogy MÁRCIUS VÉGÉIG lehessen síelni! Esténként fagyni fog, a hegyekben 6-7 C fokkal alacsonyabb az átlag hőmérséklet. Az ÖSSZES hóágyúzott sípálya NYITVA!
Bővebben
március végéig
2021.02.12
early bird
febr. 21-ig
Minden reggel EARLY BIRD február 21-ig! 8:30-kor indulunk a Panorámalifttel!  Az összes hóágyúzható sípálya és sílift működik! HÓÁGYÚZÁSI MENETREND: A hópótlás és pályakarbantartás érdekében, napközben is működnek a hóágyúk, ezért melegen kell öltözködni! Hétvégén a friss hó miatt megnövekedett forgalommal kell kalkulálni. Figyelem! Csak síelők és snowboardosok tartózkodhatnak a Sípark területén, rekreációs célból! Nézelődőket, szánkósokat nem fogadunk!
Bővebben
early bird
2021.02.07
Hidegfront
érkezik szerda este
Visszatér, majd bekeményít a tél!  Az előrejelzések szerint szerda estétől friss hó és a kitartó hideg idő biztosítja a mozgási lehetőséget a téli sportok szerelmeseinek, itt a Síparkban. Amint az időjárás engedi indul a hópótlás.
Bővebben
Hidegfront
2021.01.26
02.07-ig
8:30-kor nyitunk
Február 7-ig, 1 órával korábban nyitunk! A kedvező hóviszonyok miatt AJÁNDÉK 1 órával meghosszabbítjuk a reggeli nyitvatartást, Early Bird reggeleken minden érvényes síbérlet működik.  8:30-kor a Panorámlalifttel nyitunk. Folyamatosan hóágyúzunk ahogy az időjárás engedi, ezért napközben is működhetnek a hóágyúk.
Bővebben
02.07-ig
2021.01.24
friss Hó
érkezik hétfőre
Az előrejelzések szerint akár 15 cm hó is eshett a Mátrában. A ratrakolt pálya alapon ezért reggel friss hó lesz. Az összes hóágyúzott sípálya nyitva. Amint elegendő hideg idő lesz indulnak a hóágyúk is, napközben is várható hóágyúzás, ezért érdemes melegen öltözködni.
Bővebben
friss Hó
2021.01.11
nyitva
folyamatosan
Csak síelők és snowboardosok tartózkodhatnak a Sípark területén, rekreációs célból. Nézelődőket, szánkósokat nem fogadunk! Megértéseteket köszönjük!
Síelj olcsóbb HÉTKÖZNAPOK síbérlettel!
Liftek és pályák: Panorámalift 4-es pályával, 3, 4B, 5, 6, 7, 8 pályák C, D, E, F liftek.
Szolgáltatások: síiskola, kölcsönző, Hütte (elvitelre).
Melegedők: ZÁRVA, ételt csak az autóban szabad elfogyasztani. 
Sípark COVID19 protokollt kötelező betartani, megszegésük esetén a Sípark területét el kell hagyni.
Bővebben
nyitva
2020.12.04
figyelem
zárva vagyunk
FIGYELEM! Jelenleg a Sípark teljes területe zárva van. Belépni tilos! A hódombok sportolásra alkalmatlanok, és balesetveszélyesek! Szánkózni tilos! A részben behavazott területre kérjük még gyalogosan se menjetek rá! Óvjuk, védjük az eddig legyártott hómennyiséget, hogy a sípályákat mihamarabb ki tudjuk Nektek nyitni. Számítva megértésetekre, A Sípark hóágyús csapata
Bővebben
figyelem
2020.09.29
állásajánlat
2020/21
Szívesen dolgoznál egy lendületes, fiatal csapatban?Jelentkezz most! Légy Te is a Sípark csapatának tagja! Ne feledd! Versenyképes és kiemelt fizetést kínálunk. Várjuk fényképes önéletrajzodat: www.sipark.hrfelho.hu online felületen! Interjúk időpontja: november eleje. Együttműködő partnerünknél lehetőség van a munkavégzés folytatására síszezonon kívül. A jelentkezéseket folyamatosan várjuk.
Bővebben
állásajánlat
2020.08.24
aug.29 szombat
Libegők éjszakája
Várunk sok szeretettel a Libegők Éjszakáján panorámaliftezéssel és egésznapos programmal amely augusztus 29-én kerül megrendezésre a Síparkban. 
A forró nyári napokban kellemes kikapcsolódást biztosít a hűs 800m tengerszint feletti magasság. Miért is különleges a helyszín? A mátraszentistváni Sípark Magyarország legmagasabban fekvő hegyi falvai ölelésében helyezkedik el. 
 A legújabb négyüléses Panoráma liftről gyönyörű kilátás tárul a látogatók elé, a lemenő nap fényében pedig átélheted a naplementék varázslatát. 
 A hegyvidéki szubalpin klímának köszönhetően nem csak a nyári forróságot kerülheted el hanem friss hegyi levegő is vár és körbe túrázhatod hazánk legmagasabban fekvő hegyi tavait, gyalogosan vagy akár kerékpárral is. A hegyi kaszálók tökéletes helyszínt biztosítanak egy közös családi piknikezésre, vadvirágokkal és panoráma kilátással körbeölelve. 
 Hegyvidéki Street Food.. 
 A megfáradt, éhes vándorok MANCSÓÉK kézműves hamburgereit kóstolhatják meg a Mátraszentistván alsó panoráma tavánál! Mindeközben a romantikus pihenést hazánk egyik legmagasabban fekvő hegyi tava biztosítja, a napimádók pedig a napsütötte part ölelésében szívhatják magukba a langyos napsugarak éltető energiáját.  
Várunk sok szeretettel augusztus 29-én, szombaton! 
 Nyitvatartás (08.29): 
Panoráma lift: 11:00-20:00 
Street Food az alsó parkolónál: 11:00-20:00 
"Libegőn innen és túl" Túra (Mátraszentistván alsó parkoló): Demecs Norbi túrái lehet bejelentkezni. 
Hütte: felújítás miatt zárva 
 Árak (Br): 
 Libegő jegy: felnőtt 1500 Ft (oda-vissza) és gyerek 1000 Ft (oda-vissza) felnőtt 1000 Ft (csak oda) és gyerek 500 Ft (csak oda) 
6 éves kor alatt ingyenes 
FIGYELEM! Kisállatot nem lehet szállítani a Panorámaliften! KERÉKPÁROSOK: körbe az aszfaltos úton lehet kerékpározni, a sípályán építkezés folyik. 
Mosdó: 150 m Mátraszentistván főtér - nyilvános WC 
 III. Libegők Éjszakája 2020 
Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter 
Mátra és a nagyvilág 
I ♥ Mátra Demecs Norbi túrái
Bővebben
aug.29 szombat
2020.03.18
19/20 tél
Köszönjük
Kedves Síbarátok! Március 10-én véget ért a 2019/2020-as síszezon a Síparkban. Utolsó hazai bástyaként múlt héten zártunk, és most már biztos, hogy nincs lehetőség újra nyitásra (jövő héten akár még „igazi tél” is lehet). A meteorológia mérések szerint, globális szinten az elmúlt százhúsz év harmadik legenyhébb tele volt a mostani. De az is igaz, hogy a január a Kárpát-medencében átlagos hőmérsékletű volt az anticiklonok miatt. Így 71 napon át lehetett síelni, és összesen közel negyvenezren látogattatok el hozzánk. (Átlagos sínapok száma éves szinten jellemzően 80-85 nap, de tavalyelőtt például április 2-án zártunk.) A szezonban szinte végig üzemelt a Panorámalift az egy kilométeres családi pályával. A mikroklímánknak és a folyamatos hópótlásnak köszönhetően, az összes behavazható pálya kisebb megszakítással, de működött a szezonban. 3560 gyermek és felnőtt tanult (meg) síelni és snowboardozni a síiskolánkban. 
Tíz verseny került megrendezésre, melyek közül a legrangosabb eseményeknek, az alpesi és az északi sí diákolimpiának, és a magyar snowboard bajnokságnak is a házigazdái lehettünk. Idén bevezetett „EarlyBird” korai nyitással, az esti síelések alkalmával igyekeztünk biztosítani a zavartalan sportolási lehetőséget a síegyesületek számára is. Válogatott síversenyzők és snowboardosok is éltek az itthoni lehetőséggel. Talán sokakat meglep majd a szám, a síoktatástól a vendéglátásig, a sípályák üzemeltetésében 116 munkatársunkkal együtt igyekeztünk megteremteni az aktív, havas kikapcsolódás feltételeit. 
Meggyőződésünk, hogy embertársaink egészségének megőrzésének érdekében fontos, hogy országhatárokon belül is biztosítva legyenek a téli szabadidő eltöltéséhez szükséges feltételek. Tiszta hegyi levegőn és legtöbbször napsütésben, a síelés az egyik legjobb módja a téli rekreációnak. A jövőbeni küldetésünk továbbra is ezeknek a lehetőségeknek a megőrzésé, és tovább fejlesztése lesz. #SíeljItthon Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter Köszönjük, hogy ebben a szezonban is megtiszteltetek a bizalmatokkal, és ellátogattatok hozzánk! Bízunk benne, hogy a világjárvány mihamarabb véget ér, és már most nyáron újra találkozhatunk a Libegők éjszakáján, majd az augusztus végi Mátra Mountainbike Maratonon. Addig is vigyázzatok egymásra és magatokra! A hegy megvár!
Bővebben
19/20 tél
2020.03.07
1,3km sípálya
ÉS UTÓSZEZONI ÁRAK
Hétfőn és kedden gyertek síelni, szerdától zárva leszünk, az erős melegfront miatt. Márciusban újabb nagy havazás esetén újra nyitjuk a sípályákat. 
1,3km sípálya és 3 sílift nyitva, utószezoni síbérletárakkal! 
Nyitva: 4, 6, 7-es pálya a Panorámalifttel és a D, E, H, jelzésű liftekkel.
Hóminősége: időjárásnak megfelelő, tavaszias hó.
Hócsúszdapark: zárva Hütte, kölcsönző, síiskola nyitva. 
ESTI SÍELÉS & EARLY BIRD nem lesz ezen a hétvégén!
https://tv.sipark.hu
Bővebben
1,3km sípálya
2020.03.01
csütörtökön
újra nyitunk 
HAVAZÁS ÉS HÓÁGYÚZÁS volt a múlt héten!
PÉNTEK estig 5cm friss hó esett itt az Északi-középhegységben. Péntek este beindítottuk a hóágyúkat és hótartalékokat képeztünk, hogy legalább MÁRCIUS KÖZEPÉIG is lehessen síelni itt a Síparkban!

Hétfő-szerda: állagmegőrzés és pályakarbantartás miatt hétfőn és kedden zárva leszünk, tervezett újra nyitás: CSÜTÖRTÖK.
A HÉT KÖZEPE UTÁN havazást is jósolnak az előrejelzések.
Bővebben
csütörtökön
2020.02.27
7cm friss hó
hóágyúzás
PÉNTEK estig akár 7cm friss hó eshet itt az Északi-középhegységben.
SZOMBATON felhős-napsütéses idő várható! Nem csak természetes hó lesz, hanem amint az időjárás lehetővé teszi  péntek este beindítjuk a hóágyúkat és hótartalékokat képezünk, hogy legalább MÁRCIUS KÖZEPÉIG is lehessen síelni itt a Síparkban!


Jelenleg 2,9km sípályán és 6 sílift nyitva!
Bővebben
7cm friss hó
2020.02.24
hideg és havazás
várható szerda este
SZERDA ESTE ISMÉT HIDEG ÉS HAVAZÁS VÁRHATÓ! A TARTALÉKOKBÓL MINDEN NAP FRISSÍTJÜK A PÁLYÁKAT!
Hétfőtől 2,9 km sípálya 6 sílift nyitva. A hétvégi hóágyúzásnak és a havazásnak köszönhetően jól állunk hóval a pályákon. Átlagosan 25-45 cm a hóréteg. A piros 3-as pályánk is nyitva, valamint az 5B szerpentin és a 4B szerelmesek síútja is használható. A héten szerda estétől több napon keresztül fagyni fog és havazás is várható. A hét második felében hóágyúzást tervezünk!
Bővebben
hideg és havazás
2020.02.21
havazás
friss hó
Hétvégén 3,5km sípálya 7 sílift nyitva.
Havazás utáni körkép! EARLY BIRD szombat 8:30-kor!  Esti síelés 20-ig!
Hétvégén újra az összes hóágyúzott pálya működni fog 3,4km pálya és 7 sílift, a hóágyúzásnak és a kevés havazásnak köszönhetően. Az 1-es pályán a felső részen van egy néhány tíz méteres szakasz, ahol vékony a hó, azonban a pálya ezen kívül jól síelhető. Csak haladó sízőknek ajánljuk.
Éjszaka újra megpróbálunk hóágyúzni! Holnap a SaintPista Funparkban lesz a szezon legnagyobb snowboard eseménye! Képek: Magyar Freestyle Snowboard és Szlalom Országos Bajnokság 2020
Bővebben
havazás
2020.02.20
Hóágyúztunk
friss hó
Friss hírek! Hóágyúztunk és hótartalékokat képeztünk márciusra!
2,9 km sípálya és 6 sílift nyitva! Esti síelés minden pénteken és szombaton! Early Bird szombat 8:30-tól!
Reggel friss hó is lesz a sípályákon. Mindeközben rengetegen dolgoznak a Snowboard Diákbajnokság, felnőtt OB-n és a Magyar Freestyle Bajnokság szervezésében, hogy a lehető legjobb körülmények között kerüljön megrendezésre hazánk legnagyobb snowboard eseménye, amelyen a magyar snowboard közösség is képviselteti magát! 
Bővebben
Hóágyúztunk
2020.02.19
2,9km pálya 
és 6 sílift megy
Jelenleg 2,9 km sípálya és 6 sílift működik! Reggelente kifagyott pályákkal várunk! Pálya állapot és részletek az Aktuális állapot menüpontban! Ha hajnalban elég hideg lesz indulnak a hóágyúk!
Bővebben
2,9km pálya 
2020.02.16
alpesi diákolimpia
a 3-as pályán
2020.02.17-19. ORSZÁGOS ALPESI SÍ DIÁKOLIMPIA
Az idei tanévben 2020. február 17-19. között lesz az Alpesi Sí Diákolimpia®, melynek idén is a Mátraszentistváni Sípark ad otthont.
A 3-as pályán kerül megrendezésre, amely biztonsági okokból, délelőtti órákban, várhatóan 12:30-ig a verseny ideje alatt zárva lesz.
A verseny rendezője a Magyar Sí Szövetség és a Magyar Diáksport Szövetség.
 Információ: MAGYAR SÍ SZÖVETSÉG
Bővebben
alpesi diákolimpia
Síelj OLCSÓBB HÉTKÖZNAPOK síbérlettel!
8:30-16:30 EARLY BIRD reggelek
CHIPKÁRTYA KAUCIÓ: 1000,- 2000,- fogadunk el.
HÚSVÉTIG tervezzük a nyitvatartást!
Havazás várható!
sarkvidéki hideg
Húsvétig nyitva
március végéig
early bird
Hidegfront
02.07-ig
friss Hó
nyitva
figyelem
állásajánlat
aug.29 szombat
19/20 tél
1,3km sípálya
csütörtökön
7cm friss hó
hideg és havazás
havazás
Hóágyúztunk
2,9km pálya 
alpesi diákolimpia
COVID-19
Figyelmeztetés

Aktuális információ: koronavirus.gov.hu
Kérjük, a síterületre történő belépés előtt olvassa el az alábbiakat!

A síelés és a snowboardozás egyéni szabadtéri sportnak minősül. A Sípark Mátraszentistván a hatályos járványügyi rendelkezéseket szigorúan betartja és betartatja a területére belépő minden vendéggel! Fokozott egészségügyi biztonsági intézkedést (COVID-19 PROTOKOLL) vezetettünk be a létesítményben Ön, a többi vendég és az itt dolgozó kollégáink egészségének megőrzése érdekében.

A mostani járványhelyzetben testnek és léleknek egyaránt kiemelten fontos a testmozgás, a jó levegőn való tartózkodás. Küldetésünk, hogy a jelenlegi helyzetben biztosítsuk a rekreációs célú sportolás lehetőségét. A hazai sí és snowboard közösség érdeke, hogy a lehetőségekhez képest zavartalanul tudjunk üzemelni a továbbiakban is. Kérjük Önt is, segítsen ezen célok megvalósításában.

SÍPARK MÁTRASZENTISTVÁN COVID-19 PROTOKOLL

 • Csak egészségesen látogasson el hozzánk! Ha valamilyen légúti tünete van (köhögés, orrfolyás, nehézlégzés), nem érez szagokat, ízeket, esetleg láza, vagy hőemelkedése van, kérjük maradjon otthon és az előírások szerint vegye fel a kapcsolatot a háziorvosával.
• Ha az itt tartózkodása alatt tapasztalja magán valamelyik tünetet, kérjük menjen minél előbb haza és az előírások szerint vegye fel a kapcsolatot háziorvosával.
• Viseljen maszkot szociális helységeinkben és a kiszolgáló terekben!
• Viseljen maszkot, vagy csősálat a síközpont teljes területén, amely különösen fontos a felvonók használata során (beleértve már a beléptető kapu előtti besorolási zónát is)!
• Sportolás közben nem kötelező a maszk vagy a csősál használata, de ajánlott!
• Tartsa be az előírt 1,5 méteres védőtávolságot, lehetőleg kerülje el a csoportosulásokat és a zárt tereket!
• A magával hozott étel a parkolóban, az autóban ülve fogyasztható el.
• Síparkban (elvitelre) vásárolt étel helyben történő elfogyasztása tilos!
• Kérjük, tartsa be a személyzet utasításait.
• A szabályok megszegése miatt a Sípark személyzetének joga van kizárni Önt a létesítmény területéről és a szolgáltatásokat is megtagadhatják Öntől.

A COVID-19 PROTOKOLL minden a területen tartózkodó vendégre nézve kötelező érvényű!

Az Ön biztonsága érdekében tett további intézkedéseink

• A vendégek közelében dolgozó személyzetünk maszkot visel és betartja az egészségügyi előírásokat.
• Folyamatosan fertőtlenítjük kiszolgáló és szociális helyiségeinket.
• A kölcsönzőben lévő felszereléseket kiadás előtt fertőtlenítjük.
• A területen több ponton kézfertőtlenítőket helyeztünk ki. Ezeket folyamatosan utántöltjük, ha esetleg valamelyik kiürülne, kérjük jelezze a személyzet egyik tagjának.
• Bevezetjük az online jegyvásárlást is és szorgalmazzuk az elektronikus fizetést.
• Átmeneti nyitvatartási rendünkkel és amennyiben lehetőségünk van rá, újabb felvonók beüzemelésével igyekszünk térben és időben minél inkább széthúzni a sportolni vágyókat.
• Átmeneti szociális helységeket telepítettünk, kordonokkal és térelválasztókkal védekezünk.
• Kiegészítő szolgáltatásaink átmenetileg csak korlátozottan vehetők igénybe.
• Szükség esetén korlátozzuk a befogadókapacitásunkat, egy nap eladott jegyek számát 2500 db-ban maximalizáljuk.

 Az intézkedéseink a kormány járványügyi döntéseinek következtében változhatnak!

Hatályos: 2020. december 20-tól visszavonásig

Bővebben
COVID-19
Sípark
360